Første bog i serien om “Pigen fra Månehøjen” blev oprindeligt selvudgivet ved BoD i 2017, men står over for at blive genudgivet i en spritny version ved forlaget Ulven & Uglen i januar 2019. 

Merian, en historiestuderende med hjertesorger, beslutter sig i sommerferien for ikke at rejse hjem til det sydlige Bragimark, hvor krigen mod marlinger, overjordiske og hekse har splittet hendes familie ad.

Aia, en indadvendt skovarbejder, mistede hukommelsen, da hun blev fundet livløs i en sø i Nordlandet. Nu holder hun lav profil og afviger nødigt fra hverdagens trivielle rutiner for ikke at risikere at møde sin ukendte drabsmand igen.

Da Merian og Aia mødes, sender en ulykke dem ud på en skæbnesvanger rejse tværs gennem det krigshærgede land, hvor marlinger og hekse på brutal vis frarøves deres magiske evner.

Hjemsøgt af fortidens spøgelser, finder de vej mod Merians hjemegn i syd, og Aia bliver mere og mere overbevist om, at det er her, hun hører hjemme. Men Aias rolle i krigen lader ikke til at være uden betydning, og det går op for hende, at der var en grund til, at hun engang flygtede mod nord.